Miód micelarny wielokwiatowy 500g. - Guardian

Miód micelarny wielokwiatowy 500g. - Guardian.  www.witaminowybazar.pl
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 72,71 zł 79,90 zł 72.71
ilość szt.
Zyskujesz 70 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Rabat lojalnościowy 7% Rabat lojalnościowy
7%
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 195zł Darmowa dostawa
195zł
5% rabatu na pierwsze zakupy Rabat na pierwsze zakupy
5%

Opis

 

Miód micelarny wielokwiatowy 500g. - Guardian

Micelarny miód wielokwiatowy posiada szerokie zastosowanie.

Może być stosowany:

  • w codziennym użytku (jako napój chłodzący, na ciepło, słodzik do herbaty, kawy, mleka)

  • w medycynie naturalnej (leczenie przeziębień, alergii, anemii)

  • w kosmetyce (kąpiele miodowe, maseczki miodowe)

  • w kuchni (marynata, dodatek do potraw i deserów).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

    Proces "micelizacji" polega na "maksymalnym rozdrobnieniu" produktu do postaci miceli, a dokładniej - ich najmniejszej postaci, dzięki czemu możliwym staje się wchłonięcie wszystkich substancji odżywczych 5-cio krotnie efektywniej w dodatku bez udziału tłuszczów! 

    Produkty firmy Guardian International mają postać pyłu, w celu przygotowania zalewa się je wodą, co sprawia, że ostatecznie mają postać napoju. Daje im to przewagę w resorpcji  nad wszystkimi produktami występującymi w postaci tabletek, kapsułek, czy drażetek, czyniąc proces przyswajania łagodnym i bardzo wydajnym.

     

Właściwości miodu:

Miód był i jest wysoce cenionym środkiem leczniczym.
Już w starożytności człowiek odkrył lecznicze i smakowe walory miodu i zaczął stosować go zarówno w kuchni, jak i w medycynie. Ojciec współczesnej medycyny Hipokrates, leczył miodem rany i zalecał go w chorobach wątroby, w stanach gorączkowych i jako środek na wzmocnienie organizmu. Od najdawniejszych czasów leczono miodem choroby oczu i serca. Obecnie prawie każdy wie, że gdy chwyta przeziębienie, warto wypić gorącą herbatę z miodem.

 

Miód jest jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych. W zależności od pochodzenia, zawiera 27-34% glukozy, 38-41% fruktozy i 2-3% sacharozy. Występują w nim związki żelaza, manganu, chloru, miedzi, fluoru, niklu, siarki, fosforu, potasu, sodu, boru, wapnia, magnezu, krzemu oraz śladowe ilości witamin.

Jest wprost nieocenionym lekiem na przeziębienia, chrypkę czy zapalenie gardła. W miodzie rozrabia się inne leki o wysokiej skuteczności stosowane na kaszel i ból gardła, na przykład syrop prawoślazowy. 


Miód zawiera bardzo dużo naturalnych czynników stanowiących barierę dla rozwoju drobnoustrojów, dlatego wykazuje on tak duże znaczenie praktyczne. Miód wykazuje działanie antybiotyczne, a więc bakteriostatyczne lub bakteriobójcze, w odniesieniu do wielu drobnoustrojów, w tym - do bakterii i grzybów odpowiedzialnych za liczne choroby człowieka.

Miód stosowano w niedyspozycjach przewodu pokarmowego już w czasach starożytnych.
Miód ma też działanie uspokajające i zmniejsza napięcie nerwowe, dlatego stosowany jest w leczeniu nerwic i depresji. Z drugiej strony przyczynia się do odnowy sił psychicznych i sprawia, że mózg pracuje bardziej intensywnie. To efekt działania glukozy, która jest głównym paliwem dla komórek mózgu, i acetylocholiny neurohormonu, który usprawnia przesyłanie sygnałów między komórkami nerwowymi.

 

Miód poprawia i normalizuję obraz morfologiczny krwi. Przyczynia się do uzupełnienia i wzrostu liczby czerwonych ciałek krwi. Leczy niedokrwistość, ujemnie wypływającą na rozwój fizyczny dzieci, hamującą wzrost ich organizmu.

Miód okazał się także skutecznym środkiem wspomagającym leczenie schorzeń wątroby i dróg żółciowych. Zwarta w nim cholina usuwa tłuszcze z wątroby i wzmaga działanie pęcherzyka żółciowego. Pomaga w terapii przewlekłego zapalenia marskości wątroby, w chorobach pęcherzyka i dróg żółciowych, przy zatruciu ołowiem i innymi metalami ciężkimi. Leczenie miodem powoduje zwiększenie przepływu żółci i lepsze opróżnianie pęcherzyka żółciowego. Rozpuszczony w zimnej wodzie i zażywany trzy razy dziennie na kwadrans przed posiłkiem zwiększa wytwarzanie kwasu solnego i pepsyny, stymulując trawienie. Zabezpiecza żołądek i dwunastnicę przed wrzodami, a jeśli występują, przyśpiesza ich gojenie się, stymulując wydzielanie ochronnego śluzu. Miód rozpuszczony w ciepłej wodzie i wypity na dwie godziny przed jedzeniem obniża kwaśność soku żołądkowego i zmniejsza podrażnienie śluzówki. Stężony roztwór miodu hamuje wydzielanie soków trawiennych w jelitach i ich perystaltykę , a także działa przeciwbiegunkowo.

Skład:

Miód wielokwiatowy, maltodekstryna

Przeciwwskazania:

Alergia na wymienione składniki

Dawkowanie:

Według potrzeb

 

Producent: Guardian International

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Test 123

Bestsellery
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl