Narine Twaróg+N, 5 saszetek

Narine Twaróg+N, 5 saszetek. www.witaminowybazar.pl
  • nowość
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.
Zyskujesz 30 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Narine
Kod produktu: 4365-289E7
Rabat lojalnościowy 7% Rabat lojalnościowy
7%
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 197zł Darmowa dostawa
197zł
5% rabatu na pierwsze zakupy Rabat na pierwsze zakupy
5%

Opis

 

Suplement diety - Narine Twaróg+N, 5 saszetek

 

NARINE TWARÓG+N, 5 SASZETEK LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS N.V. EP 317/402 NARINE

 Został przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce.

  • Jest rekomendowany poprzez WHO czyli Światową Organizację Zdrowia jako najlepszy produkt oczyszczający organizm i doprowadzający do zdrowia

  • Wykazuje bardzo dużą odporność na antybiotyki oraz chemioterapię

  • Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami.

  • Oczyszcza organizm z metali, grzybów, patogenów oraz innych zbędnych mu substancji

  • W porównaniu z mlekiem krowim wzrasta zawartość witamin w «Narine»: - kwas foliowy wzrasta o 66%, - tiamina (witamina B1) o 45-72%, - ryboflawina (witamina B6) o 11-32%,- wolne aminokwasy 2-4 razy.

  • NARINE ma wysoką zdolność do stymulowania syntezy witamin i kwasu mlekowego w organizmie, w rezultacie ich szybkiej przyswajalności w jelitach.

  • Probiotyk Narine utrzymuje się w jelicie człowieka przez długi okres czasu gdzie inne probiotyki pozostają zbyt krótko czego efektem jest przedłużony efekt terapeutyczny

  • Działanie bakteriobójcze NARINE jest od 1,5 do 2 razy dłuższe, niż działanie innych zakwasów. Dlatego “NARINE” jest stosowany w terapii wielu chorób

  • W 80 % przypadkach już w 5-10 dniu nastąpiła poprawa dysbakteriozy w porównaniu do pozostałych probiotyków

  • Probiotyk Narine zapewnia przyswajanie wapnia, fosforu, witamin, białek oraz węglowodanów

 

Zakwaski do przygotowania Twarogu Narine w domu

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

Właściwości: Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.

2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.

4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.

5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.

6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Dystrybutor: Narine

 

Opinie o produkcie (0)

Test 123

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl